De goedbedoelde catastrofe

De goedbedoelde catastrofe

Vertaling van “The Fruits of Denial” – Bruce Bawer

Frontpage Mag, 19 December 2013


Zweden is vervallen tot een zichzelf vernietigend land. Over deze zelfdestructie komen steeds meer berichten  – zelfs, bij uitzondering, in de ‘mainstream’ media, waar ontkenning  de boventoon voert en ondanks dat men in het buitenland, met name in de buurlanden als Denemarken en Noorwegen, de alarmbel laat rinkelen over het faillissement van het Zweedse immigratiebeleid. De elite in die landen beschouwt de grote buurman als een multicultureel rolmodel maar vele burgers zien Zweden juist als een voorbeeld van hoe het niet moet. De  media in Zweden – en  het culturele establishment aldaar – doen er van alles aan om critici de mond te snoeren.

Een zeldzame uitzondering in het debat over de gevolgen van het immigratiebeleid was de publicatie van een kaart van Malmö in de courant “Sydsvenskan“, waarop de  gevaarlijke buurten te zien zijn van een stad die door velen wordt beschouwd als de negende cirkel1 van de Scandinavische hel:

malmo

 

Ondertussen groeit de kritiek. Een voorbeeld is “Zweden’s race naar de afgrond“, een vlammend artikel dat op de website van de Deense courant “Jyllands-Posten” was gepubliceerd. De schrijver van het stuk, Morten Uhrskov Jensen, draaide niet om de hete brei heen. Het stuk opende met: “Zweden heeft gekozen voor de ineenstorting“. Jensen beschrijft het verlies van  onderwijskwaliteit op de basisscholen in de afgelopen tien jaar. Dit verlies was volgens Jensen te wijten aan de ronduit krankzinnige immigratiepolitiek van het land.  “Zweden“, waarschuwt Jensen, “zal een hoge prijs moeten betalen voor dit experiment met het buitensporige toelatingsbeleid voor mislukte staten“. Volgens hem lag de schuld vooral bij de media…

Dagen later publiceerde Jyllands-Posten weer een artikel genaamd “Het land van schaduwen en spoken” (Deens: Et land af skygger go spøgelser). Daarin vertelde de Deense publicist Mikael Jalving over de maatregelen  die werden genomen naar aanleiding van een advertentie voor het boek The Immigration Cover-Up  waarin op een kalme doch ontluisterende manier de suïcidale gevolgen van het immigratieregime worden blootgelegd. Het is een opmerkelijk uitgebreide lezing met onderwerpen zoals de mensensmokkel, immigratie en criminaliteit, de sharia wetgeving, de kosten van immigratie, de censuur voor Islam critici, het misbruik van het woord ‘racisme’ en het verraad van voorstanders van immigratiepolitiek. De beide auteurs van het boek, de etnoloog Karl-Olav Arnstberg en de voormalige verslaggever van de Zweedse televisie  Gunnar Sandelin, gaven het boek tenslotte in eigen beheer uit nadat geen uitgever het wilde publiceren.  Jalving zei dat het boek eigenlijk gezien kan worden als underground literatuur die, zoals met het boek de Goelag Archipel van Solzhenitsyn in de Sovjet Unie het geval was, alleen kon worden gelezen achter gesloten gordijnen.

De advertentie in het Deense “Dagens Nyheter” voor het boek The Immigration Cover-Up was opmerkelijk vanwege de systematische uitsluiting door de Zweedse media van geheel andere opinies. Volgens Jalving  had de redactie van de courant aan  Arnsberg en Sandelin verzocht om wat aanpassingen van de tekst door te voeren of de toonzetting te veranderen om de advertentie zo neutraal mogelijk te maken. Niettemin, hoe verzachtend ook, het kon commotie onder Links niet tegenhouden. Datzelfde Links verzamelde zich in Stockholm om te protesteren tegen wat men beschouwde als racistische propaganda. Zij eisten dat de redactie van Dagens Nyheter excuses maakte. Dit alles naar aanleiding van de publicatie van een bijna vierhonderd pagina’s tellend boek – vol met statistieken en voorzien van voetnoten – dat in elk opzicht net zo droog en saai was als de reactie van links hysterisch was. Jalving stak zijn afschuw niet onder stoelen of banken: de opinies, de verslaggevers en de demonstranten noemde hij verwende kleine kinderen in driedelig kostuum. Hij vergeleek ze met de meerderheid van de Zweedse bevolking die hij zag als gepokt en gemazelde Vikingen die genoeg hebben van de leugens en carrièrezucht van de elite. Ik hoop dat hij gelijk heeft, maar ik vraag me af hoelang diezelfde Vikingen nog van plan zijn te wachten voordat zij iets gaan doen om hun land te redden van de afgrond.

Nadat het stuk van Jalving was verschenen, meldde het Zweedse dagblad “Expressen” dat de redactie een team in de armen had genomen, genaamd Reasearchgruppen, voor een diepgaand onderzoek. Naar wat? Van islamitische terreurcellen? Natuurlijk niet. Volgens goed gebruik was het doel van Expressen om de namen van de lezers van de drie alternatieve online nieuwsbronnen, nl.  Avpixlat, Fria Tider en Exponerat boven tafel te krijgen. Ik beschouw deze websites als alternatief omdat zij het hebben over heikele thema’s zoals islamitische terrorisme  die de traditionele media verzwijgen. Expressen denkt daar anders over. Zij vinden dat de genoemde websites haat zaaien. In ieder geval is het Researchgruppen  gelukt om de mailadressen van niet minder dan 6200 personen te achterhalen die  “hatelijke commentaren” hebben achtergelaten op die drie websites. Het onderzoeksteam kwam achter de woonplaatsen en adressen van de betreffende personen die ze, zo beloofde Expressen, later zouden gaan publiceren.

Onder diegenen die door Expressen werden ontmaskerd  was ene Anders Dahlberg, lid van de Nationale Garde en de Zweedse Democratische Partij. Researchgruppen identificeerde hem als de auteur van een aantal anonieme commentaren op de Avpixlat website. Expressen gaf als voorbeeld zijn suggestie dat het mogelijk zou  zijn om Zweden’s multiculturele samenleving te stoppen zonder gebruik te hoeven maken van geweld en dat  Zweden zich kan verweren  als dat einde werkelijkheid zou worden. Leden van de elite uitten hun afschuw  over verwerpelijke gedachten – uiteraard vroeg  niemand  zich af of Dahlberg’s gezegde in feite nu zo heel erg is in vergelijking met wat zij zèlf hebben gedaan in het stelselmatige vernietigen van het land dat hij juist wilde redden.

Toen werd er op een avond een bom gegooid in de brievenbus van  Dahlberg’s woning. De explosie blies de voordeur op waarvan enkele gedeelten in de woonkamer terecht kwamen. Hoewel Dahlberg en zijn vrouw en kinderen thuis waren, raakte niemand gewond. Het nieuws van deze aanslag werd opgevolgd door de mededeling dat Dahlberg was ontheven van zijn functie in het leger. “wat hij heeft geschreven is niet in overeenstemming met de waarden van het Ministerie van Defensie”, sprak een militaire woordvoerder.

En zo gaat het maar door. Op een andere avond, na een confrontatie tussen neo-Nazi’s en ‘anti-racisten’, gingen duizenden burgers van Ursula, Gothenburg en Malmö  de straat op voor  een favoriete Scandinavische tijdverdrijf: protesteren  tegen racisme…

 

protesters_rally_against_racism_during_a_demonstra_52b74ecfda

De anti-racistische groeperingen in Stockholm organiseerden later een demonstratie waarvan de beelden op televisie en in de krant goedgelovige multiculturele menigten laten zien met hun  onvermogen om hun idealisme in overeenstemming te brengen met de werkelijkheid. Ik kon niet anders dan me  afvragen of ze nu werkelijk niet weten dat hun land naar de verdommenis gaat of dat zij zich juist bewust zijn van hun vernietigingsdrang en  liever zichzelf opheffen dan als racist door het leven te moeten gaan?

 


1: Dit refereert naar de negende cirkel in de Goddelijke Komedie van Dante. Het is het diepste punt van de Hel waar de verraders te vinden zijn.

Facebook
Google+
https://www.opwegnaarmorgen.nl/2016/11/24/de-goedbedoelde-catastrofe/
SOCIALICON
SOCIALICON
SOCIALICON

Geef een reactie

Enjoy this blog? Please spread the word !