The shape of things to come

The shape of things to come

Na de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is de Westerse cultuur in een cruciaal stadium van haar geschiedenis beland. In werkelijkheid is deze verandering een consequente voortzetting van een decennia eerder ingezette ontwikkeling. Behalve dat het debat harder is geworden is de algehele biosfeer een grimmige plaats geworden waar de hysterie  het verongelijke gefluister in de ‘private echokamers van het eigen gelijk’ heeft opgevolgd.

Populisme schijnt het kwaad te zijn dat moet worden bestreden. Maar wat bedoelen we met populisme? Betekent het alleen ‘simpele oplossingen bieden voor complexe problemen’ of ‘de meerderheid naar de mond praten’? Wat als die meerderheid niet alleen hoogopgeleid is maar van zeer ongelijk niveau waarvan het denken en oordelen vaak niet rationeel en kundig is maar vol van emoties en sentimenten? De oorzaak van het populisme is te wijten aan de kloof tussen beter geïnformeerde en mondige burgers en het ondoorzichtige politieke bedrijf dat aan aderverkalking lijdt.

Men vindt dat politieke leiders een beleid mogen voeren dat indruist tegen de wensen van het volk. Omdat het bijvoorbeeld onze handelspositie versterkt of dat het op langere termijn het beste voor ons land en Europa is. De beleving van de gewone burger echter die een samenleving ten nadele ziet veranderen is, ondanks het geveinsde begrip van politici, van minder belang. De burger maakt zich kwaad op haar vertegenwoordigers als problemen niet worden behandeld of zelfs worden genegeerd. De boosheid neemt toe als men niet gehoord wordt en onmachtig tegen ondoorzichtige en bureaucratische muren aanloopt of als verkiezingsbeloftes niet worden nagekomen. Het ongenoegen in de samenleving wordt groter als media onjuiste feiten leveren. In de afgelopen weken hebben wij daar enkele voorbeelden van gezien.

Neem het NOS Journaal van zondag 22 januari 2017. De woordvoerder van de regering Trump beschuldigde de media van fakenews omdat er een collage van twee foto’s werd verstuurd van de inauguratie van Obama uit 2013 en die van Trump in 2017. Met deze collage wilde men aantonen dat er veel minder bezoekers aanwezig waren op 20 januari 2017 dan vier jaar geleden bij Obama het geval was. Het moment waarop beide foto’s waren genomen was geheel verschillend. Schoorvoetend moest ook het Nederlandse journaal deze ‘fout’ toegeven. Nadat hij had toegevoegd dat journalisten dan maar harder hun best moesten doen om ons te informeren over feiten vervolgde de NOS verslaggever in Amerika over hoeveel mensen er toch weer op straat waren gegaan om te protesteren tegen het populisme en te pleiten voor verbinding. Van die dingen, dus!

De Lügenpresse beschouwt populistisch rechts of rechts extremistisch als een en hetzelfde. Alle beschikbare methoden worden gebruikt om het ‘neonazistische gevaar’ onschadelijk te maken. Door macht en het gesubsidieerde geld die staatsomroepen en kranten tot hun beschikking hebben plus de subtiele mediatechnieken van manipulatie gaat het om methoden zoals:

Voorbeeld 1 – Ironie, sarcasme, persiflage, satire.

Lees Arnon Grunberg. Deze mag dagelijks met zijn voetnoot op de hoofdpagina van de Volkskrant zijn hatelijk cynisme etaleren. Het zijn krantopvulsels van een literaat (geen compliment!) die idiote redenaties bevatten als “of u meer of minder Joden wilt? Minder? dat kan ik voor u regelen!”. De volgende pastiche mag qua kwaadaardigheid er ook wel zijn:

De naoorlogse orde is gebouwd op het dogma: nooit meer Auschwitz. Bovengenoemde bewegingen (AfD, PVV en FN) willen daar van maken: Auschwitz was best oké.

Arnon Grunberg, voetnoot de Volkskrant, 23 januari 2017

 

Zijn voetnoten zijn de afscheidingsproducten van het gekkenhuis in zijn kop. Binnen de ego-cultuur van de literaire verraderskaste en op handen gedragen door de verrotte media bestaat geen groter serpent dan deze Gruwelberg.

 

Voorbeeld 2 – De podia van de Staatsomroepen

De zendtijd wordt gevuld met eenzijdige informatie leverende politieke programma’s die geen enkel debat opleveren of met talkshows met als gasten de onvermijdelijke hofnarren van de moderne tijd, ook wel ‘celebrities’ genoemd. Zij bieden de kritische kijker weinig tot geen soelaas.

 

Voorbeeld enzovoort – Propaganda, Manipulatie , Leugens

De wegkijk-opinies en de bagatelliseringscolumns of de ronduit lelijke en haatdragende intolerante links-fascisten op websites zoals de gesubsidieerde propagandasite Joop.nl. Niets wat daar de verbeelding prikkelt of aanleiding geeft tot andere gedachten.Vanwaar het continue bashen van een democratisch gekozen president? Waarom geen aandacht voor het optreden van de kudde links extremistische barbaren die vernielend, rovend en plunderend door de straten trekt om hun kwade intolerantie te tonen tegenover alles en iedereen die een andere mening er op na houdt?

Dacht men nu werkelijk dat de onsmakelijke opmerking van de ‘grabbing pussy’ het vrouwenprotest zou hebben ingeluid? Natuurlijk niet. De nieuwe politieke orde is niet hun orde. In de heksenmenigte liepen naast de exponenten van het LGBT leger activistische moslima’s mee naast leden van de Black Lives Matter beweging. Sterker nog, een van de organisatoren was een orthodoxe moslima.


U ziet hierboven Linda Sarsour in actie, (let op het vingertje !) een snel geagiteerde hoofddoek met een diabolische manier van spreken waar geen speld tussen te krijgen valt. Zij behoort tot de islamitische activisten die de sharia wetten strikt naleeft inclusief joden- en homohaat. Critici worden voor racist uitgemaakt of zoals in het geval van Ayaan Hirsi Ali het volgende toegewenst:

Dus in plaats van de excessen van een perfide ideologie aan de kaak te stellen, werden juist de exponenten daarvan zoals het secreet Sarsour van hierboven leidend gemaakt voor de omnia hysteria. Lees Maja Mischke’s stuk op Opiniez  en het uitstekende stuk van Roderick Veelo op deze site.

Wat die satirische programma’s op televisie betreft. Zou daarin dezelfde kolerezooi zijn getoond na een overwinning van Clinton? De kwade genius en zijn profeten van het volk die nu het Witte Huis bevolken worden uitgelachen zoals de idioten van het dorp vroeger psychisch werden gekleineerd. De Gutmensch van nu kan zich iedere avond een deuk lachen want het eigen ingekankerde gelijk kan niet vaak genoeg worden bevestigd.

Doelbewuste vervalsing van feiten is dodelijk voor de journalistiek. De foto’s van de inauguratie van Obama naast die van Trump is slechts een van de falsificaties die zijn gebruikt en een van vele die nog gaan komen. Als waarheidsvinding een plicht is die je het publiek verschuldigd bent dan is het al gepasseerde bedrog een onacceptabele schanddaad en het zou al voldoende moeten zijn om media die hier aan meewerken aan te klagen. Want:

Hij die een geschrift dat bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen, valselijk opmaakt of vervalst, met het oogmerk om het als echt en onvervalst te gebruiken of door anderen te doen gebruiken, wordt als schuldig aan valsheid in geschrift gestraft, met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie..

Artikel 225,1 Wetboek van Strafrecht

In de komende tijd zullen er nog veel meer staaltjes van desinformatie op ons afkomen te midden van politieke en maatschappelijke onrust.

Facebook
Google+
https://www.opwegnaarmorgen.nl/2017/02/04/the-shape-of-things-to-come/
SOCIALICON
SOCIALICON
SOCIALICON

Geef een reactie

Enjoy this blog? Please spread the word !